Universitatea din Bucuresti
Header

Vitrinele toamnei la Câmpulung Muscel

septembrie 5th, 2011 | Posted by Cristina Stefan in Evenimente 2011

În cadrul ultimei ediţii a Târgului Internaţional de Carte GAUDEAMUS, Editura Ars Docendi-Universitatea din Bucureşti a lansat volumul Vitrinele toamnei de Tudor Muşatescu, ediţie îngrijită de Bogdan Muşatescu şi Ioan Crăciun. Evenimentul a fost însoţit de expoziţia Tudor Muşatescu. 40 de ani de la ieşirea din scenă şi s-a bucurat de participarea domnilor Bogdan Muşatescu, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu şi Gavril Patru, actori la Teatrul Naţional din Bucureşti, Lucia Hossu-Longin şi Dan Necşulea, realizatori TVR, precum şi a unor actori tineri de la Teatrul Mic şi Compania Dell Arte.

Gândită pentru a fi adusă şi la Câmpulung, dar amânată de mai multe ori din motive obiective, expoziţia, într-o formă mult extinsă, a fost prezentă pe simezele Galeriei Arta din Câmpulung Muscel.
Realizator: Ioan Crăciun, director al Editurii Ars Docendi.

Vernisajul a avut loc vineri 2 septembrie 2011, ora 11.00, odată cu prezentarea volumului Vitrinele toamnei, reeditare în facsimil a ediţiei din 1926 , publicata la Tipografia şi Libraria Gh. N. Vlădescu – Câmpulung Muscel.
Invitat special: Bogdan Muşatescu, fiul scriitorului, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti.
Au fost prezenţi: Lucia Hossu-Longin, Dan Necşulea, Gavril Patru.

Expoziţia cuprinde reproduceri dupa fotografii, documente, manuscrise, fragmente de jurnal, din arhivele şi colecţiile domnilor Bogdan Muşatescu, Ioan Crăciun, Anca Mirea, Dumitru Georgescu, Gheorghe Chiţa, selecţiuni din albumul Câmpulungul lui Muşatescu, autor Ioan Crăciun, Ars Docendi 2003, imagini din piesa Titanic Vals (Teatrul Nottara, 2003), caricaturi de Bogdan Petry şi desene de Constant Dâmboianu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.