Universitatea din Bucuresti
Header

Tudor Muşatescu: Mulţi ani înainte!

februarie 21st, 2014 | Posted by Ars Docendi in Evenimente 2014 | Noutăţi

M-am născut la timp, deşi înainte de vreme, în cea mai lungă zi, din cea mai scurtă lună a anului. La 29 februarie, adică.

Din această cauză, ziua mea de naştere a fost numai din 4 în 4 ani, motiv pentru care am primit – toată viaţa mea – de 4 ori mai puţine cadouri decât ar fi trebuit. În schimb, am împlinit de 4 ori mai puţini ani decât am, în realitate.

Tudor Muşatescu s-a jucat cu datele sale de naştere cum s-a jucat şi cu personajele, susţinând că s-a născut ba în 1902, ba în 1903, ba în 22, ba în 29 februarie, ba la Câmpulung, ba la Rucăr. Dar în actele oficiale şi în biografiile literare a rămas 22 februarie 1903, Câmpulung Muscel.

Cum luna februarie din anul acesta are 28 de zile, îl vom sărbători şi noi „pe stil nou”, vineri, 28 februarie, ora 18:30, în foaierul Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42, Bucureşti), unde va avea loc prezentarea volumului Titanic Vals, Editura Ars Docendi, Universitatea din Bucureşti, 2013. Evenimentul, la care vă aşteptăm, este prilejuit şi de împlinirea a 80 de ani de la prima ediţie a volumului şi are loc în deschiderea spectacolului Titanic Vals, de la ora 19:00.

 

Cu toate că mai spre bătrâneţe, la fiecare aniversare, îşi ura singur
„Mulţi ani înapoi, să-mi dea Dumnezeu!”,
noi îi urăm astăzi şi îi vom ura totdeauna
Mulţi ani… înainte!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.