Acasă   |   Despre noi   |   Catalog   |   Pentru autori   |   Pentru cititori   |   Contact   Like us on Facebook
# Universitatea din București

Editura Ars Docendi
Căutare
     


Inscriere la newsletter: introduceti adresa de e-mail


#
Consilierea filosofică: de la practică la profesie
Autor: Vasile Hațegan
An: 2018
Pagini: 296
Format: B5 (182 x 257 mm)
ISBN: 978-606-998-025-5
Categoria: Filosofie, psihologie, religie
   Analiza pe care autorul o face asupra multitudinii și diversității modalităților în care filosofia, prin intermediul consilierii filosofice, se poate face astăzi utilă unei persoane, unui grup sau unei categorii de persoane, organizații sau instituții este impresionantă. Explorarea atentă a elementelor de istoriografie referitoare la apariția în lumea contemporană a primelor cabinete de consiliere filosofică îl duc pe autor la evidențierea unor premise complexe care au condus la repunerea în practică a filosofiei, printre care: modelul practicilor filosofice manifestat în antichitate, diverse lucrări filosofice care fac referire la necesitatea punerii în practică a filosofiei și, nu în ultimul rând, apariția unor practici psihoterapeutice care au preluat în modul lor de lucru și elemente din filosofie, îndeosebi la disciplinele de psihologie și psihiatrie, care au adoptat idei și practici specifice filosofiei.
Printre categoriile profesionale interesate de filosofia aplicată sau aplicabilă în consiliere examinate cu atenție în lucrarea de față se numără cele ale terapeuților și specialiștilor în diverse forme de consiliere sau ajutor, de la asistenți sociali la medici sau consilieri educaționali.
Florin Lobonț


"Multiculturalism challenges the great problems of social philosophy: how do we build a just, equitable society, how do we approach the issue of individual and group rights, how do we distribute resources equitably in society? Due to the phenomenon of globalization, different communities can no longer remain in isolation from each other, the phenomenon of migration can no longer be stopped or denied. Having these elements outlined, we will be able to understand the phenomenon of multiculturalism in its actuality."

poate vă interesează și
#
Cum văd eu iubirea
Un A-Z clinic

#
Multiculturalismul în Canada, SUA și Australia
#
Eu și Camus. Confidențe
#
Moartea fericirii light
De la reforma etică spre metafora estetică
ed.III

#
Rostiri etice în filosofia românească, vol. III
#
Despre rolul elitelor în societatea deschisă
#
Seinoske Yuassa, un filosof japonez în România
#
Literarul și picturalul, spații literale Maurice Blanchot și Giorgio de Chirico à la lettre
#
Rostiri etice în cultura românească. Studii, volumul II
#
Rostiri etice în filosofia românească, vol. II