Universitatea din Bucuresti
Header

Scrisoarea de iubire, dragoste, amor

februarie 27th, 2010 | Posted by Cristina Stefan in Arhivă evenimente

Editura Ars Docendi şi Librăria Cărtureşti au organizat joi 25 februarie 2010, ora 18.00, în ceainăria librăriei Cărtureşti din strada Arthur Verona, prezentarea volumului Scrisoarea de iubire, dragoste, amor.

Invitaţi: Rodica Zafiu, Mircea Martin, Irina Petrescu

Volumul propune un subiect aflat în general sub pecetea tainei – respectiv scrisoarea de dragoste – şi răspunde unor întrebări precum: Care este retorica scrisorii de dragoste? Cum suportă aceasta concurenţa cu e-mailul şi cu SMS-ul? Care este viitorul epistolarului de amor? În acelaşi timp, volumul întregistrează file de epistolar din arhiva sentimentală a marilor scriitori ca Franz Kafka, Emil Cioran, Mariana Alcoforado, Mihai Eminescu, oferind cititorilor şi imagini din numeroase colecţii de scrisori de iubire.

Printre autorii volumului se numără Zoe Petre, Marius Chivu, Mircea Silviu Constantin, Ioana Băeţică, coperta fiind realizată de Ioana Părvulescu. Grupul Erotographos a fost coordonat de Antoaneta Tănăsescu, profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

Evenimentul a fost întregit de o mini-expoziţie cuprinzând scrisori de dragoste, cărţi poştale, ilustrate şi felicitări.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.