Universitatea din Bucuresti
Header

Prezentări volume: Celule stem hematopoietice. Aplicaţii clinice

ianuarie 17th, 2014 | Posted by Ars Docendi in Prezentări ale volumelor

 

Lucrarea abordează o tematică deosebit de actuală referitoare la biologia, proprietăţile şi utilizarea clinică a celulelor stem hematopoietice. Terapia clinică bazată pe celulele stem este astăzi un domeniu în plină dezvoltare care caută aplicaţii în arii din ce în ce mai diverse precum: cardiologia, genetica medicală, dermatologia, neurologia, gastroenterologia, etc.

Cartea vine în contextul creşterii interesului pe plan naţional în privinţă potenţialului celulelor stem hematopoietice, în special a celor izolate din cordonul ombilical, pentru crioprezervarea acestora pe termen lung în scopul utilizării sub forma terapiei celulare în tratamentul diverselor afecţiuni.

Cartea se adresează în primul rând studenţilor din domeniul biomedical cu specializare în hematologie prin aportul de informaţie adus acestora, privind cele mai noi descoperiri în domeniul hematologiei, celulelor stem şi a metodelor de tratament bazate pe transplantul de celule stem hematopoietice. De asemenea, poate fi utilă personalului care activează în domeniul băncilor de sânge de cordon ombilical şi nu în ultimul rând părinţilor, care doresc să adopte acestă metodă de crioprezervare a celulelor stem din cordonul ombilical, prin informaţiile aduse privind conţinutul în celule stem al sângelui de cordon, calitatea, proprietăţile acestor celule şi posibilităţile de utilizare în clinică.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.