Tratatul despre glandele adrenale reprezintă o lucrare unică în literatura română de specialitate prin abordarea complexă a fiziologiei şi a patologiei suprarenalelor, a terapiilor adecvate bolilor adrenale de la cele uzuale la cele potenţiale de viitor.
Cartea este organizată în 18 capitole, de-a lungul a peste 500 de pagini, cu informaţii medicale de mare utilitate, de la teme de interes în practica medicală şi ştiinţifică considerate „tradiţionale”, precum sindromul Cushing, hiperplazia adrenală congenitală, insuficienţa adrenală, hiperaldosteronismul primar sau secundar, hipoaldosteronismul, feocromocitomul, la elemente de inovaţie cum este capitolul de genetică a bolilor adrenale sau capitole excepţionale de sinteză legate de hipertensiunea secundară endocrină, diabetul zaharat cortizonic, osteoporoza glucocorticoidă. Graniţele adrenalei sunt interconectate în contextul elementelor de cronobiologie sau al abordărilor multidisciplinare compacte despre hipertensiunea arterială esenţială, autoimunitate, corticoterapie.
Lucrarea este un ghid util pentru practica medicală curentă, un instrument pentru cercetare şi o sinteză a noutăţilor complexe din domeniul adrenalei.