Universitatea din Bucuresti
Header

Prezentarea volumului Titanic Vals la Odeon

martie 3rd, 2014 | Posted by Ars Docendi in Evenimente 2014 | Noutăţi

Vineri 28 februarie 2014, la ora 18:30, în foaierul Teatrului Odeon a avut loc prezentarea volumului Titanic Vals de Tudor Muşatescu, Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2013. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 80 de ani de la prima ediţie (cea care a stat şi la baza realizării prezentului volum) şi a avut loc loc în deschiderea spectacolului cu piesa Titanic Vals, de la ora 19:00.

 

 

Ioan Crăciun, director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din Bucureşti a făcut o prezentare generală a volumului, vorbind despre structura acestuia,  ca în final să delecteze publicul cu câteva pagini din jurnalul „Cum am scris Titanic Vals”.

Luiza Barcan, critic de artă, a vorbit despre prima întâlnire cu Câmpulungul lui Muşatescu (recunoscut pentru fidelitatea cu care şi-a păstrat vechea arhitectură), mânată fiind de curiozitatea de a cunoaşte un descendent al personajului din volum: pălărierul Măgeanu.

Dorina Lazăr, director general al Teatrului Odeon şi actriţă, a venit pentru prima dată în faţa publicului, înainte de spectacol, în calitate de gazdă .

Criticul literar Mariana Criş a vorbit despre valoarea literară şi documentară a volumului care cuprinde atât informaţii de primă distribuţie teatrală, dar şi fotografii sau pagini de jurnal.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături prin participarea la eveniment!

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.