Universitatea din Bucuresti
Header

Omagiu Dinu Pillat

decembrie 12th, 2011 | Posted by Cristina Stefan in Evenimente 2011

În data de 5 decembrie 2011, Editura Ars Docendi a fost prezentă la o evocare prilejuită de aniversarea a 90 de ani de la naşterea lui Dinu Pillat (1921-1975), care a avut loc în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române. Participarea noastră a constat în organizarea unei mini-expoziţii, alături de prezentarea volumului Ion Barbu de Dinu Pillat, ediţia Ars Docendi 2011, recent lansat la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Dinu Pillat a fost fiul poetului interbelic Ion Pillat și al pictoriţei Maria Pillat. A fost arestat de comuniști în 1959, alături de Constantin Noica și un grup important de intelectuali care vor face închisoare –  printre care Alexandru Paleologu, Arsavir Acterian, Nicolae Steinhardt, implicaţi fiind în cunoscutul proces „Noica-Pillat”. În anii 1940, a fost unul dintre asistenții profesorului George Călinescu la catedra de istoria literaturii române, alături de Adrian Marino, Ovidiu Papadima, Valeriu Ciobanu și Alexandru Piru.

Au fost invitaţi: Monica Pillat, Barbu Cioculescu, Roxana Sorescu, Nicolae Florescu, George Ardeleanu, Ioan Crăciun, Corneliu Lupeş. Amfitrion: Lucian Chişu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.