Universitatea din Bucuresti
Header

Lansarea volumului „Prin Bucureştii lui Caragiale” de Dan Roşca

mai 20th, 2013 | Posted by Ars Docendi in Noutăţi

Joi, 23 mai 2013, Editura Ars Docendi a Universităţii din Bucureşti organizează lansarea volumului Prin Bucureştii lui Caragiale de Dan Roşca, care propune o plimbare de-a lungul şi de-a latul Bucureştilor sfârşitului de veac XIX, alături de nenea Iancu şi de personajele sale. Evenimentul va avea loc la Anticariatul Unu (Str. Academiei, nr. 4-6), începând cu ora 18:00.

Invitaţi la acest eveniment sunt: Ioana Pârvulescu, Victoria Dragu Dimitriu, Marius Andruh, Emanuel Bădescu.

Prin Bucureştii lui Caragiale nu este o carte de comentarii elogioase din care să învăţăm pentru Bacalaureat, este o incursiune în societatea bucureşteană din timpul domniei lui Carol I, este o punte de legătură cu o generaţie dispărută cu care noi, oamenii mileniului III, am pierdut orice conexiune.” (www.bucurestiivechisinoi.ro)

„Avem cartografiaţi Bucureştii şi cu citate din operă, începând de la Piaţa Teatrului Naţional. Stăm în faţa Teatrului Naţional, ne închipuim trăsurile cu muscali de altădată şi-ncepem să ne uităm la hotelul Continental şi ne gândim la Brofft, la Fialkowski, la Riegler, la Carionul de la Independenţei, Casa Török de peste drum. […]

Cartea are un capitol aparte – casele în care a locuit Caragiale în Bucureşti: Calea Victoriei, 148; Polonă, 96; Pitar Moş, 17-4; Ştirbei Vodă, 71; Rotari, 15; Berzei, 70; Ţepeş Vodă, 1.”

(Dan C. Mihăilescu, Omul care aduce cartea, Pro TV)

 

Articol preluat de pe http://media.unibuc.ro

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.