Universitatea din Bucuresti
Header

Lansarea volumului NOI. Fizicieni în căutarea timpului trecut: 1965-1970

aprilie 5th, 2011 | Posted by Cristina Stefan in Evenimente 2011

Lansarea care a avut loc pe 31 martie la Sala Universitarilor a fost un moment plin de energie, amuzament, dar şi de nostalgie. Au luat cuvântul cei trei îngrijitori ai ediţiei, Şerban Georgescu, Silvia Mateescu şi Laura Ţugulea, câţiva dintre autori, precum şi domnul Ioan Crăciun -directorul editurii Ars Docendi. Discursurile lor au trezit amintiri din cele mai emoţionante din perioada în care fizicienii şi profesorii de acum, erau studenţi ai Facultăţii de Fizică.
Pentru o scurtă descriere a ediţiei NOI. Fizicieni în căutarea timpului trecut 1965-1970, reproducem un fragment din prefaţa volumului, semnată de Şerban Georgescu, Silvia Mateescu si Laura Ţugulea, coautori, dar şi îngrijitori ai ediţiei:

«Cartea noastră cuprinde „pagini personale” în care s-au adunat CV-uri, impresii, gânduri şi amintiri, însoţite de poze din anii facultăţii şi din prezent. Se cuvin mulţumiri tuturor celor care au contribuit şi mulţumiri deosebite celor care au scris despre colegii care nu mai sunt şi faţă de care ne simţim datori.
[…]un citat semnat de Şerban, şeful nostru de promoţie şi iniţiatorul proiectului: „Combinând amintirile mai vechi cu cele mai noi am ajuns la concluzia că am fost o generaţie mai deosebită. Fiecare poate să creadă aşa despre generaţia lui, dar simt că eu am mai multă dreptate. Fiecare dintre cei care au scris ceva în acestă carte, a adus o imagine personală asupra noastră. Poate că puse la un loc, vom obţine o imagine mai adevărată despre noi.”»

Poze de la lansare:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.