Universitatea din Bucuresti
Header

Fated Love. The Epipsyche in Literature/Iubiri Predestinate. Epipsyche în literatură

august 4th, 2015 | Posted by Ars Docendi in Prezentări ale volumelor

 

Dr. Stephanie Branson reprezintă un exemplu excelent de cercetător talentat care a reușit să combine activitatea academică cu arta scriitoricească și să se adreseze unui public larg, folosind un limbaj accesibil, transmiţând cunoștinţe, dar și emoţii profunde.  (…)

Cartea de faţă, Iubiri predestinate: Epipsyche în literatură este o analiză concisă, dar profundă privind căutarea sufletului pereche în literatura occidentală, începând de la Simpozionul lui Platon și ajungând la romanul Isabelei Allende din 1987, Eva Luna, dar și în câteva filme celebre: Mumia (1932), Dracula lui Bram Stoker de Francis Ford Coppola (1992), Cum ţi-e scris de Norman Jewison (1994) și Soţia măcelarului de Terry Hughes (1991).

Textul definește epipsyche-ul folosind un limbaj erudit, dar ușor de înţeles. Îi consemnează biografia în timp și spaţiu, dezvăluie principalele caracteristici și îi subliniază existenţa și dezvoltarea continuă. (…)

Iubire Predestinate reprezintă punctul culminant al mai multor decenii de predare și de cercetare a acestui subiect. Concluziile sale preliminare au fost prezentate de Stephenie Branson la conferinţa pe probleme culturale desfășurată la Cambridge, în Marea Britanie.

Credem cu tărie că această carte va răspunde unui segment larg de cititori, fiind suficient de elaborată pentru a stârni interesul profesorilor și al altor specialiști, dar și accesibilă tuturor celor interesaţi de tema sufletului pereche.

Adela Livia Catană

din „Prefaţa” volumului Fated Love. The Epipsyche in Literature/

Iubiri Predestinate. Epipsyche în literatură


 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.