Universitatea din Bucuresti
Header

Expoziția „MAHRAME: PORTRETE ŞI NUME: Martiri ai regimului comunist”

decembrie 19th, 2014 | Posted by Ars Docendi in Evenimente 2014

În calitate de partener al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Editura Ars Docendi a Universității din București va fi coorganizator al expoziției MAHRAME: PORTRETE ŞI NUME: Martiri ai regimului comunist (instalaţie textilă), ce va avea loc sâmbătă, 20 decembrie 2014, la  ora 11:30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel.

Expoziția este organizată sub egida IICCMER şi face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. Lucrările textile realizate de artista Irina Hasnaş-Hubbard, doctor în muzeografie/istorie, sunt concepute pentru Anul Martiriului 2014. În cursul itinerării expoziției, lucrările au fost expuse în holul central al penitenciarului Râmnicu Sărat, iar apoi în Turnul Temniței din cetatea Făgărașului, unde este găzduit Muzeul Țării Făgărașului.

La vernisaj va fi prezentat și volumul Povestea familiei Arnăuţoiu din Nucşoara. Relatări de Elena Ion Arnăuţoiu, ediție de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2014.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.