Universitatea din Bucuresti
Header

Early Modern Cartographies in Britain. The Cultural Geography of Travel and the Production of Knowledge about the New-World, Petruţa-Oana Naiduţ

mai 10th, 2016 | Posted by Ars Docendi in Prezentări ale volumelor

coperta Early Modern Cartographies in Britain

Cartea Early Modern Cartographies in Britain. The Cultural Geography of Travel and  the Production of Knowledge about the New-World de Petruţa-Oana Naiduţ, se înscrie în domeniul studiilor culturale şi este o contribuţie […] la istoria ideilor şi a imaginarului în spaţiul britanic şi chiar mai larg european. Autoarea studiază hărţi, texte geografice şi relatări de călătorie, elaborate cu precădere în Marea Britanie la sfârşitul secolului al 17-lea şi la începutul celui de-al 18-lea, cu scopul declarat de a vedea rolul jucat de imaginaţia spaţială în procesul complex şi îndelungat de construire a identităţii. Astfel, Petruţa Naiduţ glosează asupra modalităţii de a prezenta Lumea Nouă într-un  moment crucial pentru istoria cunoaşterii, când se produceau schimbări semnificative în imaginarul spaţial post-columbian, adică studiază impactul pe care l-au avut explorările asupra scrierilor despre Lumea Nouă, în general, şi asupra practicii cartografice, în special.

Lucrarea constă din şase capitole, inegale ca mărime, coerente în înşiruirea datelor şi în ordinea demonstraţiei. Acestea sunt precedate, firesc, de o introducere şi urmate, la fel de firesc, de un scurt capitol de concluzii şi de bibliografie. (…)

Prof. dr. Mariana Neţ

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.