Universitatea din Bucuresti
Header

Bogdan Mușatescu – ultima poantă

ianuarie 4th, 2017 | Posted by Ars Docendi in Noutăţi

În postfața la Titanic vals (Ars Docendi, 2013), actorul Bogdan Mușatescu, fiul dramaturgului, spunea: „Opera tatei s-a aflat și se află într-o zodie specială, zodia dragostei, de care m-am bucurat și eu. Acest lucru vine din familia noastră, veche familie de musceleni. Trebuie să vă fac o mărturisire. Eu am avut un timp – timpul de prețuire, timpul când nu mai există omul drag. Atunci îl înțelegi altfel, îl simți altfel.”

„Dacă tot ce am făcut în viața mea a avut umor, atunci Bobiță (Bogdan, n.n.) e cea mai reușită poantă a mea, fără discuție.” (Tudor Mușatescu, Pagini de jurnal – însemnare din anul 1953).

Iată ce mesaj trimitea recent Bogdan sub forma unei dedicații pe o carte: „Nu pot să scriu cu sufletul decât că sunteți ai mei, așa cum ați fost și ai lui.”

La cumpăna dintre ani, trimitea asemenea gânduri, urări, de multe ori cu poante. Acum mai face o poantă și ne trimite urări de acolo de sus, unde a plecat să râdă și să povestească alături de tatăl său.

Rămâne al nostru, pentru timp de înțelegere, timp de prețuire.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

* Slujba de înmormântare va avea loc joi 5 ianuarie, ora 13.00, la capela Cimitirului Bellu, unde se află depus trupul său.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.